Spletni tečaj, ki ti pomaga pri izbiri živil.
Če si v poplavi živil izgubljen, boš po Tabelcanju razsvetljen!
Tečaj ima že več kot 700 uporabnikov.
Preprosta razlaga.
Kratki in jedrnati videi.
Konkretna navodila za prakso.
Izbira živil vpliva na energijsko in hranilno vrednost obroka.
60 g OH
36 g M
20 g B
60 g OH
10 g M
26 g B
Dva enako velika obroka imata lahko čisto drugačne hranilne in energijske vrednosti. Tudi ti lahko z nekaj razumevanja tabel hranilnih vrednosti to dosežeš.
‘’Predstavljam ti spletni tečaj, ki te s pomočjo dveh korakov in branja tabel hranilnih vrednosti vodi pri izbiri živil v trgovini. ’’
– Jernej Ogrin
magister inženir prehrane,
ustanovitelj Zadnje diete
Klikni za prikaz vsebine programa
Vsebine spletnega tečaja Tabelcanje
Uvod in osnove
- Zakaj bi sploh brali tabele hranilnih vrednosti?
- Kdaj se je smiselno in kdaj se ni smiselno ukvarjati s tabelcami
- Tabela hranilnih vrednosti – zakaj obstaja, kje jo najdeš, kaj v njej piše
- Zakaj potrebujemo beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe?
- PDF – Seznam živil po kategorijah
Sistem za nakupovanje, ki vodi do najboljše izbire
- 2 ključni vprašanji pri branju tabel in izbiri živil
- Kako na izbiro vplivajo tvoji cilji in potrebe
- Kviz – sistem
Tabelcanje v praksi
- PDF – Tabelcanje v praksi
- PDF – Lestvica beljakovinskih živil
- Izbira mlečnih izdelkov
- Kviz – mlečni izdelki
- Izbira mesa in mesnih izdelkov
- Kviz – mesni izdelki
- Izbira rastlinskih nadomestkov mesa in mesnih izdelkov
- Kviz – rastlinski nadomestki
- Izbira ogljikohidratnih živil
- Kviz – ogljikohidratni izdelki
- Izbira maščobnih virov
- Izbira namazov
- Kviz – namazi
- Izbira beljakovinskih čokoladic
- Izbira beljakovin v prahu
- Kviz – beljakovine v prahu
- Izbira pijač
- Kviz – pijače
- Izbira sladkarij
- Kviz – sladkarije
- Shema odločanja – kaj poleg tabele še bistveno vpliva na to ali boš izdelek odnesel domov ali ne
Bonus vsebine
- Kaj ti pove vrstni red sestavin na deklaraciji
- Kaj pomeni ‘’brez dodanega sladkorja’’
- Kako (ne)varna so umetna sladila
- Smiselnost izdelkov z visoko vsebnostjo beljakovin
- So bio, eko, brez GSO res bolj zdrave izbire?
- Rok uporabe: razlika med ‘’uporabno najmanj do’’ in ‘’porabiti do’’
- Tabelcanje Q&A session
Kako bo tvoja izkušnja izgledala?
Struktura tečaja
To je spletni tečaj z vnaprej posnetimi vsebinami, ki ga predelaš samostojno v svojem tempu. Dostop do vsebin imaš od trenutka nakupa naprej in tvoj je dokler bo tečaj obstajal.
Pozor!
To ni tečaj, ki deli živila na dobra in slaba.
Tabelcanje se dopolnjuje z vsebinami v Spletnem tečaju Zadnja dieta in 14-dnevnem izzivu Spedenaj svoj obrok.
V tečaju te čaka:
- Konkretne usmeritve za nakupovanje za vse večje skupine živil
- Razlago o tem, kako pristopit do izbire znotraj teh skupin živil, katera živila primerjati med seboj, kako ločiš katero živilo je zate in za tvoje cilje boljša izbira
- Dodatne razlage dejstev na embalažah kot so: ''brez dodanega sladkorja'', varnost umetnih sladil, pomen vrstnega reda sestavin na deklaraciji, bio, gso, rok uporabe …
- 35 kratkih in jedrnatih video vsebin (skupno 2 uri in 40 min vsebin).
- Kvizi s katerimi utrdiš svoje razumevanje.
- PDF povzetek glavnih usmeritev - uporabno ob obisku trgovine.
Spletni tečaj Tabelcanje
55 €
V ceno je vključen 22% DDV.
Za plačilo z nakazilom na TRR prosim pišite na info@zadnjadieta.si
Black friday popusti na spletni tečaj so tukaj!
55 € 45 €
V ceno je vključen 22% DDV.
Uporabi kodo: ZDBF5 za dodatnih 5 € popusta
Akcija velja še:
Za plačilo z nakazilom na TRR prosim pišite na info@zadnjadieta.si
Kako se pridružiš spletnemu tečaju Tablecanje?
1. Klikneš na gumb želim začeti zdaj.
2. Izbereš način plačila in opraviš nakup.
3. Odpreš mail in opraviš registracijo na platformo, kjer te čaka tečaj.
Mnenja strank
Eva
V tečaju so stvari predstavljene zelo konkretno, razumljivo. Najbolj mi je všeč, da je vse skupaj predstavljeno na način, da ni nobeno živilo izključno samo slabo ali samo dobro, da je pomembno ravnovesje in hkrati da se poudari tudi pomembnost užitka v prehrani ter da ni nobene potrebe po zelo strogi, omejeni prehrani, ki bi jo vsak dan jedli z velikimi mukami.
Sara
Suzana
Gaja
Tadeja
Sandi
Fleksibilno učenje znotraj okvirjev
Manj teorije, več prakse
Postopne spremembe
“V poplavi najrazličnejših živil na trgovinskih policah je vse težje vedeti, na kaj biti pozoren pri nakupu. Nakupovanje hrane je zaradi tega lahko čisto preveč stresno, tvoja nakupovalna košarica pa sestavljena “na pamet”. Spletni tečaj Tabelcanje bo ta stres močno zmanjšal, tvoja prehrana pa bo lahko še bolj uravnotežena in ti bo lahko še dodatno pomagala pri doseganju zdravja.”
– Jernej Ogrin
magister inženir prehrane,
ustanovitelj Zadnje diete
Pogosta vprašanja
Dobim dostop do spletnega tečaja za omejen čas ali za vedno?
Dostop do tečaja dobiš 1x in je tvoj za zmeraj oz. dokler bo tečaj obstajal.
Je tečaj primeren zame, če moj cilj ni izguba kilogramov in želim le pridobiti nove informacije in izboljšati svojo prehrano?
Seveda. Tečaj sem posnel tako, da je primeren tako za tiste, ki želijo telesno maso izgubiti kot tudi za tiste, ki želijo le bolje razumeti hrano, kaj od katerih živil pričakovati in kako živila primerjati med seboj.
Kako vem, če je smiselno zame, da vzamem spletni tečaj Tabelcanje?
Če ne veš kaj od živil pričakovati (po hranilni in energijski sestavi) in katera živila je smiselno med seboj primerjati. Tabelcanje je primerne kot samostojni tečaj, odlično dopolni pa tako spletni tečaj Zadnja dieta, kot tudi 14-dnevni izziv Spedenaj svoj obrok. Njegova vsebina dopolni znanje za sestavo spedenanega obroka z znanjem za izbiro živil, kar ti bo pomagalo pri doseganju ciljev tako v primeru izgube telesne mase, kot tudi v primeru, da samo želiš bolj uravnoteženo prehrano.
Ali spletni tečaj rešuje tudi kakšne zdravstvene težave?
Ne.
Spletni tečaj ni posebej prilagojeni za osebe s specifičnimi zdravstvenimi težavami in za reševanje le-teh (vsi z rakavimi obolenji, bolezni prebavil (Chronova, ulcerozni kolitis, sindrom kratkega črevesja, odsotnost katerega od organov prebavnega sistema), sladkorna bolezen tipa 1, presnovne motnje, okrevanje po poškodbi in druga bolezenska stanja, ki bi lahko vplivala na prehrano posameznika.
Prav tako namen tečaja ni reševanje težav s podhranjenostjo ali zdravljenje motenj hranjenja. Za kakršnekoli negativne posledice zaradi neupoštevanja teh opozoril ne odgovarjamo.
Namen tečaja Zadnja dieta je učenje teoretičnih osnov izgube kilogramov in vodenje po prenosu teh teoretičnih osnov v prakso za zdrave posameznike.
Je spletni tečaj primeren zame, če imam določene prehranske omejitve?
Program ni posebej prilagojen specifičnim prehranskim zahtevam ter omejitvam.
Če so pri tebi določene omejitve in posebne prehranske zahteve prisotne (celiakija, laktozna intoleranca, refluks, nosečnost, dojenje, sladkorna bolezen tipa 1 in 2) in ne veš, kakšne prilagoditve tvoja prehrana zaradi tega potrebuje, se tega v mojih programih ne boš naučil/a.
Če pa te omejitve in posebne zahteve poznaš ter če so pod kontrolo (si za ta namen imel/a primerno svetovanje in podporo) in bi se rad naučil bistva posameznega programa pa to seveda lahko dobiš in imaš od tega koristi.